؛¤ّ,¸¸,ّ¤؛°`°؛¤ المــــــــــرمــــــــــر ¤؛°`°؛¤ّ,¸¸,ّ¤؛

منتديات المرمر للخواطر والمقالات والترفيه والبرامج
 
الرئيسيةالبوابةس .و .جبحـثالتسجيلالمجموعاتدخول

شاطر | 
 

 الفطور أهم وجبه في اليوم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
mrmr
رئيــــــس المنـتـــدي
avatar

انثى
عدد الرسائل : 4627
العمر : 34
ايـــن تسكــــن : في قلب من يحبني
انت في قفص الزوجيه ولا لسـه : مش نويه ادخله
بتعمــــل ولا بطالـــــه : البطاله نقصت واحد
تاريخ التسجيل : 02/03/2007

مُساهمةموضوع: الفطور أهم وجبه في اليوم   الأربعاء 27 يناير 2010, 5:07 pm

الفطور أهم وجبه في اليوم
ولكن للأسف أغلبنا يهملها البعض يفضل اللحوم على الفطور والبعض الأجبان او النشويات او الخضار ..
في الموضوع هذا حاولنا نلبي جميع الرغبات ونطور طرق التقديم وتستفيدون منه نشوف مع بعض انواع الفطور


أسياخ الحلوم المشويه
جبنه حلوم + فلفل بارد ملون نقطع الجبنه مكعبات + الفلفل وندخلها اصياخ بالدور .. ثم نحطها ع الشوايه بدون زيت .





نقلبها حتى تنشوي جميع الجهات ..



نقدمها مع خبز محمص ومربى ومكدوس وزيتون ..



صحه وعافيه ..


||

0]مزرعة بالبيض ]

سبب التسميه ان فيها انواع كثيره من الخضار ..

بيض + بقدونس + بصل + ثوم + طماط + فلفل بارد [ بصل اخضر ] حسب الرغبه

نقطع البصل ونحمسه بالزيت ثم نضيف الثوم المهروس .. ثم الطماط والفلفل البارد بعد التقطيع وباقي الخضار ..



نصبها بصينيه بعد دهنها بالزيت و ندخلها الفرن بعد رشها بالجبن ..

بالقلايه اسرع ونغطيها بغطى قدر ..



بعد ماتتحمر من تحت نقدمها ..



مع رشة بقدونس مفروم وبطاطس وخبز محمص ..




||


] قوالب البيض بالتونه ]
علبه تونه صغيره + بيض + فلفل حار + بصل + فلفل بارد + جبن مبشور

نقطع البصل ونحمسه مع زيت ثم نضيف الفلفل الحار والبارد ثم التونه ونتبلها بالملح والفلفل.



بكل قالب نحط ملعقتين من التونه ..


[/center]


نخلط بيضه مع بيالة حليب سايل ونتبلها بالملح والفلفل الاسود ونصبها ع التونه .. ونرشها بالجبن ..
وشريحه فلفل بارد للنكهه .




بالفرن 10 - 15 دقيقه ..

نقدمها مع الخبز ..






||


[ نقانق + بيض مسلوق ]

3 اصابع نقانق + فلفل احمر + بصل + ملعقتين جبن سايل

نقطع البصل ونحمسه في زيت زيتون .. ثم نضيف الفلفل البارد .. ونتبله بالملح والفلفل

ثم نضيف النقانق بعد التقطيع .. ونتركها تطبخ دقيقتين ونضيف الجبن .



نقدمها مع البيض والخبز المحمص ..

نزينه برشة بقدونس مفروم ..




||


[ توست باللبنه والمربى ]

توست نقطعه نجوم او دوائر .. ثم بالقمع نحط عليه لبنه ~ مربى ..



نقدمه مع الزبادي والخس والطماط والزيتون ..




||


[ عجه بالفطر ]

بيض + فطر + فلفل بارد + بصل + جبن تشيدر + بقدونس

نقطع البصل والفلفل البارد ونحمسهم بالزيت .. ثم نضيف الفطر ونتبله بالملح والفلفل ..





نخفق بيضتين ونخلط معها البقدونس ونصبها ع الفطر .. ثم نضيف جبن التشيدر مكعبات ونتركه ع

النار حتى ينضج ويذوب الجبن .




نقدمه مع خبز محمص - شرايح طماط - شرايح تركي مدخن ..




||

0]فول بالخلطه اللبنانيه ]

علبة فول بالخلطه اللبانيه + فص ثوم + صلصه طماط منزليه + معجون طماط بقدونس مفروم +

خمس ملاعق زيت زيتون .


نهرس الثوم ونحركه مع زيت الزيتون .. ونقلبه على النار ثواني يطلع طعمه ..

نفرغ علبة الفول في قدر مع ملعقه كبيره معجون طماط و3 ملاعق صلصه منزليه ونضيف الثوم ..

نهرس الفول بالشوكه ونتركه يطبخ 5 دقائق ثم نضيف البقدونس
..

نقدمه بعد مانزينه بالزيت والشبت والطماط ..




مع الخبز العربي واللبنه والزيتون ..




||

[ كروسان محشي ]
حبتين كروسان نحشيهم جبنه هولنديه مع خس ..

ونقدمها مع طماط وشرايح لحم ببروني وكاس قهوه ..








||


] بيض مسلوق بالجبن ]

بيض مسلوق + جبن سايل

نقطع البيض بالنص ونطلع القلب الاصفر .. نخلطه مع جبن سايل ..



ثم نرجع للبيضه بواسطة القمع ..



نقدمه مع لبنه كور وطماط صفير وزيتون بالأسياخ ..

والخبز . مع كاس قهوه وكاس عصير تفاح ..



||

0]زيتون محشي لبنه ]

زيتون اخضر بدون نوا + لبنه

بالقمع نحشي الزيتون ونقدمه على بساط من الخس ..






||

0]نقانق بالصويا والجبن ]

بصل مقطع صغير + نقانق شرايح + ملعقه صغيره صلصه صويا + جبن سايل + فلفل بارد احمر

نحمس البصل مع الزيت ونضيف الفلفل البارد والنقانق .. ونتبلها بالملح والفلفل والصويا ..

نتركه دقيقتين ثم نضيف 3 ملاعق صغيره جبن .. ونتركه ع النار دقيقه ثم نقدمها..



مع البيض المسلوق - جبن - مرتديلا - خبز محمص ..




||

] بيض رول بالخضار ]

بيض مخفوق مع حليب .. نضيف عليه طماط وبصل وبقدونس .. نتبله بالملح والفلفل الاسود ونصبه بصينيه دائريه مدهونه بالزيت ..

نحطه على النار حتى ينضج ثم نلفه رول ونقطعه حلقات ..

نقدمه مع خبز بشرايح الجبن - زبادي - طماط وزيتون - كاس قهوه - عصير تفاح




||


[ ساندوتش بيض × بيض ]

خبز تورتيلا بالشطه + بيض + طماط + بقدونس + جبن

نسلق بيضه .. وبيضه نخفقها مع نص بياله حليب ونتبلها بالملح والفلفل الاسود ونصلحها ع القلايه ..

نحطها على خبز التورتيلا وندهنها بالجبن .. ثم نقطع البيض مع الطماط والبقدونس ونرشه عليها ..

ونطويها من النص ..





نقدمها ..




||


[ فطور جاهز ]

جبن هولندي ..



جبن تشيدر مدخن ..



نقدمه مع الخبز المحمص والمربى ..




||


[ قوالب البيض بالفطر والرومي المدخن ]

بيض + فطر + بابريكا + فلفل بارد + شريحتين رومي مدخن

نقطع الفطر المعلب مع الفلفل البارد ونحطه بالقالب .. ثم نضيف رومي مدخن مقطع شرايح ..

نخفق بيضه مع حليب ونتبلها بالملح والفلفل الاسود .. ونصبها على الفطر .. ثم نرشها بالبابريكا



نحطها بحمام مائي وندخلها الفرن .. 20 دقيقه ..



نقدمها مع الخبز ..


وبالهنـــــاء والعافيـــــــه


_________________
إذا أعجبكم موضوع من مواضيعي فلا تقل شكـراً .. ولكن قول

اللهم اغفر له ولوالديه ولزوجه ولذريته ولذويه ما تقدم من ذنبهم وما تأخر .. وقِهم عذاب القبر وعذاب النارو أدخلهم الفردوس الأعلى مع الأنبياء والشهداء والصالحين .. وأجعل دعاءهم مستجاب في الدنيا والآخرة ..

اللهم اجعلنا ممن يسمعون القول ويتبعوون احسنه يارب العالمين
اللَّهُمَّ اجْعَلْ عَمَلَنَا كُلَّهُ خَالِصَاً لِوَجْهِكَ الكَرِيمِ
اللهم لاتجعلنا ممن ضل سعيهم في الحياة الدنيا وهم يحسبون انهم يحسنون صنعا


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.elmrmr.yoo7.com
وسام
مشرف مطبخ المرمر
مشرف مطبخ المرمر
avatar

انثى
عدد الرسائل : 466
العمر : 27
ايـــن تسكــــن : القاهرة
تاريخ التسجيل : 07/08/2009

مُساهمةموضوع: رد: الفطور أهم وجبه في اليوم   الجمعة 19 فبراير 2010, 9:46 pm

ماشاء الله يا مرمر...........

موضوع جميل تسلم ايديكى

بس سوال محرج.انتى بتعملى الكلام دة؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mrmr
رئيــــــس المنـتـــدي
avatar

انثى
عدد الرسائل : 4627
العمر : 34
ايـــن تسكــــن : في قلب من يحبني
انت في قفص الزوجيه ولا لسـه : مش نويه ادخله
بتعمــــل ولا بطالـــــه : البطاله نقصت واحد
تاريخ التسجيل : 02/03/2007

مُساهمةموضوع: رد: الفطور أهم وجبه في اليوم   الجمعة 19 فبراير 2010, 10:13 pm

مش محرج ولا حاجه ياقمر
المشكله بقي اني مش بفطر خالص

_________________
إذا أعجبكم موضوع من مواضيعي فلا تقل شكـراً .. ولكن قول

اللهم اغفر له ولوالديه ولزوجه ولذريته ولذويه ما تقدم من ذنبهم وما تأخر .. وقِهم عذاب القبر وعذاب النارو أدخلهم الفردوس الأعلى مع الأنبياء والشهداء والصالحين .. وأجعل دعاءهم مستجاب في الدنيا والآخرة ..

اللهم اجعلنا ممن يسمعون القول ويتبعوون احسنه يارب العالمين
اللَّهُمَّ اجْعَلْ عَمَلَنَا كُلَّهُ خَالِصَاً لِوَجْهِكَ الكَرِيمِ
اللهم لاتجعلنا ممن ضل سعيهم في الحياة الدنيا وهم يحسبون انهم يحسنون صنعا


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.elmrmr.yoo7.com
وسام
مشرف مطبخ المرمر
مشرف مطبخ المرمر
avatar

انثى
عدد الرسائل : 466
العمر : 27
ايـــن تسكــــن : القاهرة
تاريخ التسجيل : 07/08/2009

مُساهمةموضوع: رد: الفطور أهم وجبه في اليوم   الخميس 11 مارس 2010, 11:55 am

انا نفسى افيد قسم الطبخ الى فجاة اكتشفت انى مشرفتة مش عارفة ازاى ولية؟
بس انا مبسوطة جدا انى هبقى مشرفتة الاكل لة علاقة كبيرة بالحالة النفسية وكمان لة علاقة بالذوق واجمال وحجات تانية كتير

بس انا عندى مشكلة يا مرمر


صفحة الى بنكتب فيها المواضيع عندى مش بتبعت الموضوع بعد مااكتب واعمل ارسال المنتدى يقفل حتى كمان الرسايل حاولت ارسللك كتير لكن مش عارفة فية اية؟

بشارك فالموضوعات عادى جدا لكن مش بعرف اكتب موضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
el hob tayir
مشرف كرسي الاعتراف
مشرف كرسي الاعتراف
avatar

انثى
عدد الرسائل : 980
العمر : 33
ايـــن تسكــــن : maroc
انت في قفص الزوجيه ولا لسـه : lissah matsagantich fel 9afasse
بتعمــــل ولا بطالـــــه : lbitala bardo chorle
تاريخ التسجيل : 12/04/2009

مُساهمةموضوع: رد: الفطور أهم وجبه في اليوم   الثلاثاء 27 أبريل 2010, 10:38 pm


شكل الاكل يجنن بس والله مفهمت منو حاجة

اصل هنا الاكل عندنا مختلف عنكو

بس نفسي اعرف يا مرمر من امتى بقيتي طباخة ههههههههههههههههه

كل دا يطلع منك وانا مش موجودة ههههههههههههههههههههههه

_________________



لمادا الحب صعب هكدا لمادا؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mrmr
رئيــــــس المنـتـــدي
avatar

انثى
عدد الرسائل : 4627
العمر : 34
ايـــن تسكــــن : في قلب من يحبني
انت في قفص الزوجيه ولا لسـه : مش نويه ادخله
بتعمــــل ولا بطالـــــه : البطاله نقصت واحد
تاريخ التسجيل : 02/03/2007

مُساهمةموضوع: رد: الفطور أهم وجبه في اليوم   السبت 01 مايو 2010, 11:16 pm

جربي الاكل ده وقوليلي رايك
انا عن نفسي مش بدخل المطبخ غير كل جمعه وسبت علشان احضر الفطار بس فكل مره بجرب فيهم حاجه
بجد ربنا معاهم اهلي من تجاربي فيهم

_________________
إذا أعجبكم موضوع من مواضيعي فلا تقل شكـراً .. ولكن قول

اللهم اغفر له ولوالديه ولزوجه ولذريته ولذويه ما تقدم من ذنبهم وما تأخر .. وقِهم عذاب القبر وعذاب النارو أدخلهم الفردوس الأعلى مع الأنبياء والشهداء والصالحين .. وأجعل دعاءهم مستجاب في الدنيا والآخرة ..

اللهم اجعلنا ممن يسمعون القول ويتبعوون احسنه يارب العالمين
اللَّهُمَّ اجْعَلْ عَمَلَنَا كُلَّهُ خَالِصَاً لِوَجْهِكَ الكَرِيمِ
اللهم لاتجعلنا ممن ضل سعيهم في الحياة الدنيا وهم يحسبون انهم يحسنون صنعا


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.elmrmr.yoo7.com
 
الفطور أهم وجبه في اليوم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
؛¤ّ,¸¸,ّ¤؛°`°؛¤ المــــــــــرمــــــــــر ¤؛°`°؛¤ّ,¸¸,ّ¤؛ :: المــرأه والاســـره والطفـــــل :: مطبخ المــرمـــر-
انتقل الى: